Életünk egyre inkább digitálissá válik

A világ megváltozott. Egyre több időt töltünk digitális készülékek, például TV, tabletek, okostelefonok és laptopok használatával. Napjaink modern, digitális világában nem csak életstílusunk, de vizuális szokásaink is megváltoztak. A digitális eszközhasználat ma már abszolút mindennapos. Az emberi szervezetnek azonban mégis nagyon nehéz megbirkóznia ezzel az igazán természetellenesnek számító tevékenységgel. A digitális kijelzők által is kibocsátott kék fény fokozza a szemet ért terhelést, mely korunk egyik vizuális kihívása.

Egy 2016-ban készült tanulmányban a szemüvegviselők 82%-a számolt be számítógépes munka vagy digitális készülék használata közben jelentkező látásproblémákról.

„Szemünket nem a digitális világhoz találták ki.”

Rolf Hermann, a ZEISS Globális marketingjének alelnöke A ZEISS válasza erre a problémára: a DuraVision BlueProtect réteg, mely megfelel a digitális kijelzők kék fénye okozta vizuális kihívásoknak.

Digitális megterhelés

Az okostelefonok, LED-es világítás, televíziók, számítógép monitorok, e-olvasók és tabletek nagy mennyiségű kék fényt bocsájtanak ki, mely a szemet érő digitális megterhelés egyik forrása. A digitális eszközöket használók gyakran tapasztalják az alábbi panaszokat:

  • szemfáradság
  • szemirritáció
  • fejfájás
  • álmatlanság
  • homályos látás
  • vörös szem

A kék fény továbbá növeli a makula degeneráció (AMD) kialakulásának kockázatát, valamint hatással van a bioritmusra, az alvás-ébrenlét ciklus és a jó közérzet alakulására is.

DuraVision BlueProtect – amit nyer vele

  • Hasznos azoknak a szemüvegviselőknek, akik aggódnak a beltéri kék fény potenciálisan káros hatásai miatt, és megfelelő védelmet keresnek.
  • A ZEISS legújabb rétegét, a DuraVision BlueProtect-et színtelen lencséhez ajánljuk, mely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban gyengíti a kék fényt, azonban az ,,egészséges” kék fényt, amelyre szervezetünknek szüksége van a bioritmus megfelelő szabályozásához és egészségünk megóvásához, átengedi.
  • A DuraVision BlueProtect a hatékony kékszűrő hatásán túl prémium minőséget képviselve biztosítja az alábbiakat is: keményítőréteg, tükröződéscsökkentő-, vízlepergető-, szennyeződéstaszító, portaszító hatás és a tisztítást segítő CleanCoat réteg.

Szemünket kék fény sugarak érik – szabadban és beltéren egyaránt

A kék fény mindenütt jelen van – okostelefonok, tabletek, számítógépek, TV képernyők és még a természetes fény is sugározza azt, természetesen különböző intenzitással. A tiszta kék ég délben 32x fényesebb mint egy digitális eszköz. A közvetlen napfény több mint ezerszer lehet fényesebb, mint az elektronikus készülékek.

A megoldás: a kék fény intenzitásának megfelelően kialakított védelem A ZEISS kék fényt blokkoló megoldásai a felhasználók igényei szerint lettek kialakítva. A szükségletek a szemüvegviselők igényei szerint változnak.

Kék fény elleni védelem a szemnek