A BlueControl felületkezeléssel ellátott Hoya szemüveglencsék különleges kényelmet nyújtanak viselőjüknek – amellett, hogy rendkívül karcállóak, vízlepergető, por- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkeznek, és még a digitális eszközök képernyője által kibocsátott, szemünkbe jutó kék fény mennyiségét is jelentősen csökkentik. A fentieknek köszönhetően a BlueControl  tükröződéscsökkentő felületkezeléssel készülő szemüveglencsék rendkívül hosszú életűek lesznek, és extra kényelmet nyújtanak majd Önnek – még a digitális eszközök használata közben is!

A mai modern világban egyre nagyobb szerepet töltenek be a digitális készülékek: reggeltől estig különböző digitális eszközök használatával töltjük a napjainkat, munkában csakúgy, mint otthon, pihenés közben. Gondoljunk csak a TV-készülékekre, laptopokra, okostelefonokra, táblagépekre…

Mivel a legtöbb digitális eszközt közvetlen közelről használjuk, szemünk szinte folyamatosan ki van téve a digitális eszközök képernyője által kibocsátott fénynek, és emellett még folyamatosan váltania is kell a különböző képek, szövegek, illusztrációk és vizuális effektek között.

A kék fény „sötét oldala”

A digitális eszközök használata közben és/vagy közvetlenül azt követően sokan tapasztalják a következő tüneteket:

 • piros szemek, szemirritáció
 • szemszárazság
 • homályos látás
 • szemfáradtság
 • fejfájás
 • álmatlanság

E tünetek nagy részéért a kék fény (high energy visible light) okolható, amelyet a digitális eszközök bocsátanak ki. Bár a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott
mennyiségben mellékhatásokat eredményezhet.

Segítünk jó állapotban tartani szemeit

A Hoya legújabb, forradalmi felületkezelése azért kapta a BlueControl nevet, mert jelentősen csökkenti a szemünkbe jutó kék fény mennyiségét, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemirritáció kialakulását. A BlueControl felületkezelés csökkenti a ragyogást és nyugodt, kényelmes, illetve kontrasztosabb látást biztosít viselőjének, aki a képernyőn megjelenő színeket természetesebbnek és élénkebbnek látja majd. Azon kívül, hogy védelmet biztosít a kék fény káros mellékhatásaival szemben, a BlueControl réteg a piacon jelenleg kapható legkarcállóbb felületkezelés is egyben, és vízlepergető, por- és szennyeződéstaszító, valamint  tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Praktikus tanácsok szeme megóvásához

Az alábbiakban összeszedtünk pár praktikus tanácsot, amelyek segíthetnek egészséges állapotban tartani szemeit a digitális eszközök használata közben:

 • Számítógépe monitorját vagy TVkészülékét helyezze közvetlenül maga elé, kicsivel szemmagasság alá, úgy, hogy a szeme és a készülék által bezárt szög ne haladja meg a 35°-ot.
 • Mindig legyen megfelelő távolság a szeme és a képernyő között; a számítógépek és laptopok esetében az a legjobb, ha a képernyő kartávolságra van Öntől.
 • A kézben fogható digitális készülékeket (pl. okostelefon, táblagép) is tartsa szemétől biztos távolságra és szemmagasság alatt.
 • Kerülje a ragyogást: tisztítsa rendszeresen számítógépe monitorját, mérsékelje a világítást, kerülje az erős fényt.
 • Pislogjon gyakrabban, így elkerülheti a szemszárazság kialakulását és segíthet szemének az újrafókuszálásban.
 • Tartson rendszeresen rövid szüneteket, amelyek során nem a képernyőt nézi.

 

HOYA garancia

A Hoya a Hi-Vision LongLife BlueControl felületkezeléssel ellátott szemüveglencsék esetében 3 év garanciát nyújt a szemüveglencsén található rétegre vonatkozóan. Amennyiben a réteg állapota rendeltetésszerű használat mellett, a garanciális időn belül minőségileg kifogásolhatóvá válik, akkor Ön látszerészén keresztül kicseréltetheti szemüveglencséit az eredetivel megegyező korrekciós értékben!
A garanciával és a BlueControl lencsékkel kapcsolatos további részletekről, kérjük, érdeklődjön látszerészénél!

 

HOYA LENS HUNGARY ZRT.
1616 Budapest, PF. 407.
www.hoya.hu